als jullie op zoek zijn naar de juiste route

Gedragstherapie

Voor alle baasjes die hun hond eventjes niet meer begrijpen en voor alle hondjes die hun baasje niet kunnen verstaan. Uitgebreide diagnostiek met een daarop aansluitend therapieplan.

Waar je nu tegenaan loopt

Soms zie je door de bomen het bos niet meer

Soms loop je tegen gedrag aan bij je hond die je niet goed kunt verklaren. “Waarom valt hij toch zo uit aan de lijn?” “Waarom trekt hij toch de hele tijd” “Als mijn hond alleen thuis is dan blaft hij de hele boel bij elkaar, zelfs als ik maar 5 minuutjes weg ben!” Dit is slechts een greep uit de uitspraken die ik dagelijks van klanten hoor. Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd om zelf met je hond aan de slag te gaan. Misschien kan je de juiste informatie niet vinden of heb je vanuit verschillende hoeken al “goedbedoeld” advies gekregen… 

Maar wat als...

Je elkaar echt beter leert begrijpen?

Maar wat als je als baas leert waarom je hond doet wat hij doet? Je als baas leert, wat JIJ beter kunt doen om jouw hond zo goed mogelijk te helpen?

Alle begrip en oplossingen starten namelijk bij het snappen waarom je hond doet wat hij doet. Door te achterhalen waarom jouw hond bijvoorbeeld blaft als je van huis bent, moeten we eerst zien te achterhalen of dat blaffen komt omdat hij het moeilijk vind om zonder zijn baasjes te zijn, of omdat hij zich stierlijk verveeld… Wat ogenschijnlijk een zelfde soort probleem is, kan een totaal andere achtergrond hebben en dus om een totaal andere aanpak vragen.  

Zo gaan we samen op pad

Een plan speciaal voor jou en je hond gemaakt

Tijdens gedragstherapie ga ik de oorzaken van het gedrag van je hond achterhalen. Samen gaan we je hond goed bekijken, en als dat mogelijk is, beeldmateriaal analyseren. Want als we de onderliggende oorzaken van het gedrag van je hond boven tafel kunnen krijgen, pas dan kunnen we ook een goede oplossing voor het gedrag vinden. 

Bij gedragstherapie leer je jouw eigen hond lezen. Ik neem je mee in de wereld van de hondentaal en hondengedrag. Door dit te leren word je als baas in staat gesteld te anticiperen op moeilijke situaties.

Daarnaast leer met gedragstherapie welke oefeningen of trainingen van toepassing kunnen zijn om het gedrag van jouw hond om te buigen naar gewenst gedrag.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe werkt het precies?

Heb je vragen gedragstherapie? Stuur me gerust een berichtje.